Zo geeft u uw kind een fijne overstap naar de brugklas
Donderdag 1 maart 2018

Zo geeft u uw kind een fijne overstap naar de brugklas

Heeft u een kind in groep 7 of 8? Dan is de middelbare school waarschijnlijk een veel besproken onderwerp thuis. Heeft u samen met uw kind ook de schoolkeuze al gemaakt? Dan is het tijd voor de mooie momenten zoals de musical, het schoolkamp en het eindfeest. De middelbare school is een mooie nieuwe mijlpaal.

Oefenen voor het echte werk

In de brugklas is bijna alles nieuw. Klasgenoten, locatie, leerkrachten, vakken, boeken, regels. U kunt uw kind wel voorbereiden en helpen. Ook in het vertrouwd raken met geldzaken. Wacht niet tot de middelbare school zodat uw kind in één keer alles voor zijn of haar kiezen krijgt. Gebruik groep7 en 8 om uw kind stap voor stap alles te leren. Zo geeft u uw kind een mooie basis mee.

Pinnen in de schoolkantine

Wist u dat in veel schoolkantines met pin wordt betaald? Als uw kind nog nooit heeft gepind dan is dat best een dingetje. Het geldbedrag, wel of geen transactie bon, het afgeschermd intoetsen van de pincode. Deze stappen zijn voor uw kind niet vanzelfsprekend. Samen oefenen maakt uw kind zelfverzekerder. Vergeet trouwens ook niet af te spreken waar uw kind de pinpas bewaart. Brugklassers zijn namelijk heel goed in spullen kwijt raken.

Lees ook het artikel: Pinnen uw kinderen al

Zakgeld en afspraken

Denk ook aan het zakgeld. Is het bedrag dat uw kind krijgt nog wel voldoende? Is het zakgeld alleen bedoeld voor extraatjes of is het ook bedoeld als kleedgeld of bel geld? Welke afspraken maakt u over eventuele extra kosten zoals openbaar vervoer of de aanschaf van schoolspullen. En vergeet ook vooral niet om af te spreken wie de kosten betaald bij schade aan de mobiele telefoon.

Lees ook het artikel: Hoeveel zakgeld geef ik mijn kind?

Ga in gesprek met uw kind

Gebruik de tijd met uw kind vooral om in gesprek te gaan over geldzaken. Gewoon tussendoor. Aan tafel tijdens het eten, voor het naar bed gaan of onderweg naar het sporten. Door verschillende onderwerpen onder de aandacht te brengen, geeft u uw kind de juiste bagage om met meer zelfvertrouwen naar de brugklas te gaan. En tegelijkertijd geeft het u de zekerheid dat uw kind niet in zeven sloten tegelijkertijd loopt.

Lees ook het artikel: Hoeveel geld geeft uw brugklasser uit?


Vrijblijvend contact met deze adviseur?

Assurantiekantoor Wormgoor B.V.

Assurantiekantoor Wormgoor B.V. in Eibergen

Grotestraat 32
7151 BD Eibergen
Toon telefoonnummer
Toon e-mailadres
Toon openingstijden

Vraag een vrijblijvend gesprek aan bij Assurantiekantoor Wormgoor B.V.

Vul onderstaand formulier in dan bellen wij u binnen één werkdag voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

Assurantiekantoor Wormgoor B.V. in Eibergen
Grotestraat 32
7151 BD Eibergen
Toon telefoonnummer
Toon e-mailadres
Toon openingstijden
 
Velden met een * zijn verplicht
 
Op welk tijdstip kunnen wij u het beste telefonisch bereiken?
U ontvangt een bevestigingsmail. Lees meer over het verwerken van uw persoonsgegevens (PDF).