Minder geld uitgeven? Zo deden deze mensen dat
Dinsdag 2 januari 2018

Minder geld uitgeven? Zo deden deze mensen dat

Geld besparen. En dan het liefst zonder dat u er veel voor hoeft te laten. Is dat ook uw goede voornemen voor 2018? Het klinkt misschien onhaalbaar, maar het kan. Deze mensen vonden allemaal een manier om hun uitgaven te beperken, en daar merken ze – bijna – niets van.

‘Sparen in mijn hoofd’

‘Het begon jaren geleden als een spelletje, toen ik een periode van weinig moest rondkomen. Ik gaf mezelf maandelijks een budget voor boodschappen, kleding en cadeautjes. Het werd een sport om dat te halen. Ik paste de bekende trucs toe, zoals aan het einde van de dag naar de markt gaan voor afgeprijsde groente, fruit en bloemen. Groot inkopen als er aanbiedingen waren. Minder vlees eten. Maar ik deed ook minder voor de hand liggende dingen. Zo ging ik rustig met een bon uit het huis-aan-huisblad naar de supermarkt om een gratis kopje koffie te halen. Ook organiseerde ik kledingruilavonden met vriendinnen. Ik ging 's middags langs bij mijn ouders, zodat ik mee kon eten. Als het lukte om binnen budget te blijven, was ik helemaal blij.

Inmiddels is het gelukkig niet meer zo hard nodig, maar ik vind het nog steeds een sport om van een vooraf opgelegd budget rond te komen. Het is alleen niet meer zo erg als het niet lukt.

Sylvie Oosterdijk, 32 jaar

‘Altijd cash’

‘Ik geloof heilig in ‘betaalpijn’, zoals dat heet. Als je iets kunt kopen met een muisklik of door met een creditcard te wapperen, voel je geen financiële pijn. Dan geef je veel te makkelijk geld uit, en gek genoeg juist ook grote bedragen. Ik merkte dat ik liever met PayPal betaalde als het om grote aankopen ging. Dure schoenen, een winterjas, nieuwe televisie. Tot de afrekening kwam – ik schrok me elke keer weer rot als er ineens een paar honderd euro werd afgeschreven. Daarom stopte ik ermee. Ik probeer nu zoveel mogelijk cash te betalen. Of het geld direct van mijn rekening af te laten schrijven. Dat voorkomt duur funshoppen en het vergroot het gevoel van controle. Maar het was wel even wennen hoor.’

Marc Bong, 44 jaar

De 24-uursregel

‘Wat mij meerdere malen redde is de 24-uursregel. Als ik iets zie wat ik wil hebben, dan wacht ik 24 uur. Ben ik het na die tijd vergeten, dan was het een impulsaankoop. Wil ik het nog steeds, dan ga ik terug om het nog eens goed te bekijken. Was het echt zo leuk? Zo ja, dan koop ik het. En geloof me: ik vergeet het meer dan 80 procent van de tijd. Heeft me enorm veel geld bespaard!’

Kim de Haas, 29 jaar

‘In een keer je boodschappen doen’

‘Mijn boodschappen één keer in de week doen, bespaart me ontzettend veel. Ook tijd en ergernis. Ik blijf het lastig vinden om voor een week vooruit te bedenken wat ik wil eten. Ik dwing mezelf er even voor te gaan zitten. Mijn boodschappen bestel ik vervolgens online. Soms laat ik het bezorgen, maar meestal haal ik het af. Ze zetten het dan voor me klaar. Ideaal! Gek genoeg eten we nu gevarieerder dan vroeger. Stond ik weer eens uitgeblust aan het einde van de dag voor de schappen en werd het een totaal ongeïnspireerde hap.

Nu bedenk ik vooraf waar ik iedereen mee ga verrassen. Echt, ik wou dat ik er jaren eerder mee begonnen was.’

Merie Oosterom, 47 jaar

Lees ook deze artikelen over sparen:

> Welk spaartype bent u? Doe de test!

> Zo lukt het wel om te sparen


Vrijblijvend contact met deze adviseur?

Assurantiekantoor Wormgoor B.V.

Assurantiekantoor Wormgoor B.V. in Eibergen

Grotestraat 32
7151 BD Eibergen
Toon telefoonnummer
Toon e-mailadres
Toon openingstijden

Vraag een vrijblijvend gesprek aan bij Assurantiekantoor Wormgoor B.V.

Vul onderstaand formulier in dan bellen wij u binnen één werkdag voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

Assurantiekantoor Wormgoor B.V. in Eibergen
Grotestraat 32
7151 BD Eibergen
Toon telefoonnummer
Toon e-mailadres
Toon openingstijden
 
Velden met een * zijn verplicht
 
Op welk tijdstip kunnen wij u het beste telefonisch bereiken?
U ontvangt een bevestigingsmail. Lees meer over het verwerken van uw persoonsgegevens (PDF).