Blog: alles op de fiets
Dinsdag 22 maart 2016

Blog: alles op de fiets

Een deel van onze klanten spreekt graag thuis af. Jonge gezinnen met werkende ouders bijvoorbeeld, die hebben doordeweeks amper tijd om langs te komen op ons kantoor. Dan draaien we het om en ga ik in de avonduren naar hen toe. Met een kop koffie bespreken we de mogelijkheden aan de keukentafel.

Ik ben zelf ook wel blij met die huisbezoeken. Net als zoveel Nederlanders heb ik dit jaar besloten wat meer te bewegen. Hier in de regio doe ik daarom alles op de fiets. Ja, zelfs als de afspraak buiten de kern ligt. Zo ging ik vorige week op bezoek bij een jong stel dat hun eerste huis ging kopen.

Vastgelopen ketting

We spraken af bij haar ouders, op een boerderij een kleine vijf kilometer buiten de bebouwde kom. Het miezerde wat toen ik van huis vertrok. Het regende hard toen ik al zo ver was dat alsnog de auto pakken geen zin meer had. Tot overmaat van ramp liep halverwege ook nog mijn ketting vast. Geen beweging meer in te krijgen.

Het eerstvolgende huis was een kleine tweehonderd meter lopen. Toevallig wist ik wie de bewoners waren. In 2012 heb ik ze nog geholpen om het te kopen. Guus, de oudste zoon nam het bedrijf van zijn vader over en trok met zijn vriendin in het woonhuis. Zijn ouders kochten iets kleiners in het dorp.

Iets ergs gebeurd?

Drijfnat belde ik aan. 'Ik dacht dat er iets ergs gebeurd was', zei Guus later in de auto. Hij had aangeboden me weg te brengen, zodat ik niet veel te laat op mijn afspraak zou komen. Mijn fiets bleef achter bij hem op het erf. 'Morgen bel ik je nog even', zei hij nadat ik hem vriendelijk bedankt had voor het afzetten.Toen ik de volgende ochtend aan het werk was, belde Guus. Hij verwachtte aankomende zomer voor de tweede keer een gezinsuitbreiding en wilde misschien gaan verbouwen. Of ik binnenkort eens langs kon komen om de financiering te bespreken. Mijn fiets had hij al gemaakt. Fluitje van een cent, zei hij.

Trots

Die twee dagen hadden alles in zich waardoor ik mijn werk fantastisch vind. Ik maak dingen mogelijk in een gemeenschap waar mensen echt iets voor elkaar betekenen. Dat is de behulpzaamheid en het vertrouwen dat mensen ook van mij mogen verwachten. Juist in kleine gemeenschappen werkt dat, en daar ben ik trots op.


Vrijblijvend contact met deze adviseur?

Van Haaren & De Roo Financieel Adviseurs

Van Haaren & De Roo Financieel Adviseurs in Renkum

Nieuweweg 1
6871 CA Renkum
Toon telefoonnummer
Toon e-mailadres
Toon openingstijden

Vraag een vrijblijvend gesprek aan bij Van Haaren & De Roo Financieel Adviseurs

Vul onderstaand formulier in dan bellen wij u binnen één werkdag voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

Van Haaren & De Roo Financieel Adviseurs in Renkum
Nieuweweg 1
6871 CA Renkum
Toon telefoonnummer
Toon e-mailadres
Toon openingstijden
 
Velden met een * zijn verplicht
 
Op welk tijdstip kunnen wij u het beste telefonisch bereiken?
U ontvangt een bevestigingsmail. Lees meer over het verwerken van uw persoonsgegevens (PDF).