5 x de leukste activiteiten voor Burendag
Dinsdag 19 september 2017

5 x de leukste activiteiten voor Burendag

Het is bijna zover: Burendag. Op zaterdag 23 september is de dag om tijd door te brengen met uw buren. Wat doe jij? Bak je een taart voor de buuf? Of pak je het grootser aan met deze leuke tips?

Een fijne buurt om in te wonen, dat wenst RegioBank iedereen toe. Investeren in goed contact met uw buren is natuurlijk altijd een sterk plan (u kent het gezegde…). Maar op Burendag -georganiseerd door onze partner Oranje Fonds- heeft u nog een extra reden om iets leuks met elkaar te doen. Misschien loopt u de deur van de buren al plat – dan is het contact snel gelegd. Maar als u uw buren nauwelijks kent, is dit het moment om het ijs te breken.

Huis-aan-huis borrel

Bij een walking dinner eet u elke gang bij iemand anders thuis. Dat kan natuurlijk ook met een borrel. Een ideale gelegenheid om eens bij elkaar binnen te kijken. Iedereen die meedoet zorgt voor een lekker hapje en iets te drinken. Denk ook aan de kinderen. Glas leeg en hapjes op? Op naar het volgende adres!

Repair café

Kapotte fiets? Zit die stoelpoot al tijden los? Doet uw waterkoker het niet meer? Wedden dat er een handige buur is die het voor u kan repareren? Maak vooraf een inventarisatie van buren met twee rechterhanden en hun specialisatie, bijvoorbeeld elektrische apparaten, fietsen of kledingreparatie. Doe een briefje bij iedereen in de bus met de aankondiging en regel een geschikte locatie. Een schuur, garage of tuin met een paar tafels of werkbanken is prima. Zet de koffie klaar en laat de kapotte spullen maar komen!

Hindernisbaan

Tover de stoep om tot een hindernisparcours voor de buurtkinderen. Teken met stoepkrijt bijvoorbeeld een start- en finish en laat kinderen als een dier naar de overkant lopen. Huppelen als een konijn, kruipen als een schildpad, springen als een kangoeroe – alles mag en alles kan. Of teken een spel op de stoep. Bijvoorbeeld de bollen van Twister, of een levensgroot bordspel waarbij de kinderen de pion zijn (inclusief levensgrote dobbelsteen van karton, natuurlijk). Is het slecht weer? Dan kunnen de spelletjes ook binnen. Maak met rood touw een ‘laserweb’, bijvoorbeeld op de trap. Laat de kinderen er als echte Spidermannetjes doorheen kruipen. Wie het eerst het touw raakt is af! Kijk voor meer leuke ideeën op Pinterest.

Vogelhuisjes maken

Dit is leuk voor jong, oud én dier. De volwassenen (en oudere kinderen) timmeren van hout en spijkers vogelhuisjes. Daarna mogen de kleine kinderen ze verven en versieren. Hang de vogelhuisjes in de tuin, of spijker ze aan de bomen in de straat en wacht tot er logeetjes komen in het voorjaar.

Stoepdiner

Met z’n allen buiten eten aan lange tafels; een ideale afsluiting van een gezellige dag. Tenminste, als het weer het toelaat. Dek de tafels samen met de kinderen en vraag of iedereen iets lekkers maakt om te delen: soep, quiches, brood, salades, gehaktballetjes. Maak een duidelijke taakverdeling, zodat er van alles wat is. Enne… vergeet het toetje niet!

Lees ook:


Vrijblijvend contact met deze adviseur?

Van Haaren & De Roo Financieel Adviseurs

Van Haaren & De Roo Financieel Adviseurs in Renkum

Nieuweweg 1
6871 CA Renkum
Toon telefoonnummer
Toon e-mailadres
Toon openingstijden

Vraag een vrijblijvend gesprek aan bij Van Haaren & De Roo Financieel Adviseurs

Vul onderstaand formulier in dan bellen wij u binnen één werkdag voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

Van Haaren & De Roo Financieel Adviseurs in Renkum
Nieuweweg 1
6871 CA Renkum
Toon telefoonnummer
Toon e-mailadres
Toon openingstijden
 
Velden met een * zijn verplicht
 
Op welk tijdstip kunnen wij u het beste telefonisch bereiken?
U ontvangt een bevestigingsmail. Lees meer over het verwerken van uw persoonsgegevens (PDF).