Zo houdt uw kind het overzicht in z’n portemonnee
Dinsdag 7 november 2017

Zo houdt uw kind het overzicht in z’n portemonnee

Heeft u dat ook weleens dat uw portemonnee leeg is en dat u eigenlijk niet meer weet waar het geld is gebleven? Dat overkomt iedereen weleens. Ook uw kind, zo bleek recent weer uit een artikel in Metronieuws. Hieronder stond dat de helft van je jongeren geen inzicht heeft in kleine uitgaven.

Waar blijft het geld?

Ongemerkt gaat geld vaak op door allerlei kleine uitgaven. Zoals een bekertje soep van de schoolkantine. Of een kopje thee. Omdat het regelmatig wordt aangeschaft, loopt het stiekem snel op. Stel dat uw kind iedere dag op school 1 kop thee en 1 bekertje soep koopt voor € 0,75. Dan is dit op maandbasis toch een bedrag van € 15,-.

Hoe houdt uw kind overzicht?

Hoe kan uw kind deze kleine uitgaven voorkomen of in de hand houden? Schrijf 1 of 2 weken lang alle uitgaven op. Noteer de datum, het bedrag en geef de uitgaven ook een omschrijving. Tel het na afloop de bedragen bij elkaar op. Hoeveel geld heeft uw kind uitgegeven? Waar is het meeste geld naar toe gegaan?

Iedere keuze heeft een consequentie

Als duidelijk is waar het geld blijft, dan komt de vervolgstap. Waren alle uitgaven noodzakelijk? Iedere keuze heeft namelijk een financiële consequentie. Doorgaan met kleine uitgaven, betekent dat er minder overblijft voor andere wensen. Dit is niet per se fout. Als uw kind het zich maar realiseert. Andersom geldt precies hetzelfde. Kleine uitgaven meer in de hand houden, betekent dat er meer geld over blijft.

Een waardevolle tip

Kleine uitgaven meer in de hand houden? Laat uw kind een nieuw bedrag bepalen. Omschrijf precies waarvoor het geld is bedoeld. Hoe duidelijker, hoe beter het werkt. Laat uw kind dit bedrag pinnen en bewaren in de portemonnee. Zo blijft zichtbaar hoeveel geld er is uitgegeven en vooral hoeveel geld er nog is. Check na de periode hoe ging.

Betaalrekening en spaarrekening

Om nog meer controle te houden over geld is het ook slim om zowel een betaalrekening als een spaarrekening voor uw kind te hebben. De betaalrekening is voor de reguliere uitgaven. De spaarrekening voor specifieke spaarwensen. Krijgt uw kind zakgeld? Spreek af welk deel naar de betaalrekening gaat en welk deel naar de spaarrekening. Krijgt uw kind geld voor een verjaardag? Spreek vooraf af hoeveel geld uw kind mag uitgeven en hoeveel geld naar de spaarrekening gaat. Zo gaat er minder geld op aan kleine uitgaven en leert uw kind bewuster sparen.

Wat kan RegioBank betekenen voor u en uw kind?

Uw Zelfstandig Adviseur van RegioBank helpt u graag bij de financiële opvoeding van uw kind. RegioBank biedt het JongWijs pakket aan voor kinderen van 0 – 18 jaar. Met dit pakket wordt uw kind stap voor stap wegwijs gemaakt. Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Loop dan vrijblijvend binnen bij uw Adviseur. Hij helpt u graag.

Andere ouders lazen ook:


Vrijblijvend contact met deze adviseur?

Van Haaren & De Roo Financieel Adviseurs

Van Haaren & De Roo Financieel Adviseurs in Renkum

Nieuweweg 1
6871 CA Renkum
Toon telefoonnummer
Toon e-mailadres
Toon openingstijden

Vraag een vrijblijvend gesprek aan bij Van Haaren & De Roo Financieel Adviseurs

Vul onderstaand formulier in dan bellen wij u binnen één werkdag voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

Van Haaren & De Roo Financieel Adviseurs in Renkum
Nieuweweg 1
6871 CA Renkum
Toon telefoonnummer
Toon e-mailadres
Toon openingstijden
 
Velden met een * zijn verplicht
 
Op welk tijdstip kunnen wij u het beste telefonisch bereiken?
U ontvangt een bevestigingsmail. Lees meer over het verwerken van uw persoonsgegevens (PDF).