7 tips voor een betaalbare zomervakantie!
Donderdag 10 maart 2016

7 tips voor een betaalbare zomervakantie!

Nu het voorjaar in aantocht is, kijken we allemaal stiekem al uit naar het volgende seizoen: de zomer! Het seizoen waarbij de welverdiende zomervakantie centraal staat. Wilt u dit jaar genieten van een onvergetelijke en comfortabele, maar vooral ook betaalbare zomervakantie? Gebruik dan deze zeven tips om te besparen.

Dat het loont om het hoogseizoen te vermijden en dat kamperen over het algemeen goedkoper is dan verblijven in een hotel, is de meeste vakantiegangers wel bekend. Er zijn gelukkig nog genoeg andere tips waarmee u uw zomervakantie betaalbaar kunt houden.

1. Vroeg boeken of kiezen voor een last minute?

Heeft u zich ook wel een afgevraagd of u met vroeg-boek-korting voordeliger uit bent dan met een last minute? Uit onderzoek blijkt dat een last minute gemiddeld genomen net wat voordeliger is. Al wordt dat verschil de laatste jaren wel kleiner.

Of een last minute iets voor u is, hangt af van uw situatie. Hoe flexibeler u kunt zijn – qua bestemming en reisdata – hoe beter u af bent met een last minute. Niet flexibel en een sterke voorkeur voor een bepaalde bestemming? Wacht dan niet te lang met het vastleggen van uw vakantie.

2. Zoek uit wat pinnen of creditcardbetaling kost

Sommige banken rekenen een klein bedrag aan transactiekosten wanneer u in het buitenland pint of met uw creditcard betaalt. Het kan voordeliger zijn om gedurende de vakantie twee keer cash geld op te nemen, dan om steeds met uw creditcard te betalen. Ook belangrijk: soms moet een bankpas of creditcard eerst geactiveerd worden, voor u er in het buitenland mee kunt betalen. Daarnaast geldt vaak een standaardlimiet van bijvoorbeeld € 1.000, niet handig als u de accommodatie in één keer wilt afrekenen.Hoe zit dat met uw betaalrekening bij RegioBank?

  • In de Mobiel Bankieren app zet u heel eenvoudig zelf uw Wereldpas aan en uit voor gebruik buiten Europa. Wij doen het ook graag voor u. Via 030 – 219 68 70 (24/7 bereikbaar, ook vanuit het buitenland) kunt u doorgeven dat u uw Wereldpas ook buiten Europa wilt gebruiken. Voor gebruik binnen Europa is dat niet nodig. Meer info: pinnen buiten Europa.
  • Geldautomaatopnames in euro’s in EU-landen en betalingen via betaalautomaat in euro’s in EU-landen zijn bij RegioBank gratis. Sommige buitenlandse banken berekenen wél kosten wanneer u geld wilt opnemen. Vaak wordt hiervoor toestemming gevraagd op het scherm of zit er een sticker op de automaat. Wilt u geen kosten betalen? Ga dan naar een geldautomaat van een andere bank.
  • Wilt u tijdelijk uw limiet verhogen? In de Mobiel Bankieren app kunt u heel eenvoudig zelf uw pinlimiet verhogen. U kunt hiervoor ook terecht bij uw Zelfstandig Adviseur van RegioBank. We raden u aan dit op tijd aan te vragen, minimaal 2 werkdagen voordat u het verhoogde limiet nodig heeft.

3. Wacht niet op een last minute prijs voor uw vliegticket

Heeft u enkel een vlucht nodig, dan loont het om niet te lang wachten. Vroeg boeken is bij vliegtickets het meest voordelig. Onderzoek van de Japanse econoom Watanabe wijst uit dat de prijzen voor een vliegticket zo’n drie weken voor vertrek flink stijgen. Pas enkele dagen voor vertrek gaan de prijzen weer omlaag, mits er nog stoelen vrij zijn. Goede kans dat u niet tot dat moment wilt of kunt wachten.

4. Kijk verder dan Schiphol

Wilt u met het vliegtuig op vakantie, kijk dan niet alleen naar vluchten die vanaf Schiphol gaan. Vliegen vanaf Eindhoven Airport of Rotterdam Airport is vaak wat voordeliger. Kijk daarnaast ook eens over de grens. Vliegen vanaf Dusseldorf, Weeze, Brussel of Charleroi kan vaak zoveel geld schelen, dat het de extra reistijd direct goed maakt. Zeker wanneer u beneden de rivieren woont.Ook in het land van bestemming zijn er vaak alternatieve vliegvelden te vinden die wellicht voor een goedkopere reis zorgen. Google.nl/flights geeft u een overzicht van vliegvelden die met elkaar in verbinding staan. Wilt u wat extra besparen? Vlieg dan op een ‘onmogelijk’ (vroeg) tijdstip.

5. Boek rechtstreeks voor de beste deal

Op zoek naar een camping, vakantiepark of hotel? Dan gebruiken de meeste vakantiegangers websites als booking.com en trivago.nl. Dit is een prima manier om u te oriënteren en een locatie te vinden dat aansluit bij uw wensen. Voor u daadwerkelijk boekt, is het handig om de eigen site van de camping, het vakantiepark of het hotel nog even te raadplegen. Omdat hotels een fee van circa zeven procent aan boekingssites moeten afdragen, bieden ze rechtstreeks soms aantrekkelijkere prijzen. Het kan ook geen kwaad om de uitgezochte bestemming te bellen om te vragen naar een goede deal. In sommige gevallen betaalt u wel dezelfde prijs als op de vergelijkingssites, maar krijgt u bijvoorbeeld het ontbijt of de huurfietsen er gratis bij.

6. Kijk eens een paar straten verderop

Eenmaal op uw vakantiebestemming aangekomen begint het grote genieten. Een goed motto om te besparen tijdens uw vakantie is 'Kijk een paar straten verderop'. Door een blokje verder te lopen, vindt u de plekjes waar wat minder toeristen komen en waar de prijzen dus wat lager liggen. Om niet in muffe restaurants te belanden kunt u Tripadvisor gebruiken. Deze handige site helpt bij het vinden van gezellige restaurants met een goed geprijsde menukaart.

7. Blijf op één plek

Sommige mensen houden ervan om tijdens hun vakantie meerdere streken of steden aan te doen. Dat is vaak niet het meest voordelig. Wanneer u langer op één plek blijft, bespaart u niet alleen op de reiskosten. Na een paar dagen weet u namelijk de plekjes te vinden waar u voor weinig een glas wijn of een biertje drinkt en waar de markt is waar u voor een schijntje lekker eten inslaat.


Vrijblijvend contact met deze adviseur?

Van Haaren & De Roo Financieel Adviseurs

Van Haaren & De Roo Financieel Adviseurs in Renkum

Nieuweweg 1
6871 CA Renkum
Toon telefoonnummer
Toon e-mailadres
Toon openingstijden

Vraag een vrijblijvend gesprek aan bij Van Haaren & De Roo Financieel Adviseurs

Vul onderstaand formulier in dan bellen wij u binnen één werkdag voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

Van Haaren & De Roo Financieel Adviseurs in Renkum
Nieuweweg 1
6871 CA Renkum
Toon telefoonnummer
Toon e-mailadres
Toon openingstijden
 
Velden met een * zijn verplicht
 
Op welk tijdstip kunnen wij u het beste telefonisch bereiken?
U ontvangt een bevestigingsmail. Lees meer over het verwerken van uw persoonsgegevens (PDF).